Idag kommer Alistair hem!

ja, idag ska Alistair och Jean komma hem! Så jag o Mili ska passa Hannah. Vi skulle egentligen åkt till en park o träffat svenska barngruppen men hade lovat att hjälpa till om de behövde barnvakt åt Hannah så... Lite tråkigt då vi hade sett fram emot att träffa de svenska barnen o mammorna! Aja, nästa torsdag träffar vi dem ist.
Igår avslutades dagen me att vi åkte till Mission Bay och det holländska cafét me Fran o Sam. Vi besällde in en stor Sea food platter o delade på till förrätt och sen mussel pot o chips o aioli till huvudrätt! Mycket trevligt o gott! Sen bar det av till en cocktail bar och drack Strawberry Margarita till efterrätt! :D Lyckad födelsedag alltså!

ikväll ska Stephen  o Francie på svenska kurs! haha, ska bli så himla kul o se om de lär sig nåt! :D

xoxoxox


26 år nu då!

tjena tjena!
ja, då e man 26år nu då! Närmre 30 än 20! ujujuj! Men men, jag känner mej ganska ung ändå! Ung i sinnet! :)
Tack för alla gratutaltioner och pengar o presenter o grejjer! NI är för underbara som kom ihåg lilla mig´bland alla andra födelsedagar! :) 
Iom Alistairs födelse är vi nu 5 i familjen som fyller år inom loppet av 2 veckor!!! :D JIsses!!!
Ja, jag stavade ju såklart fel Alistair ska det ju vara! ;) Inte lätt alla gånger!
Idag har Kristina o Filippa (våra svenne polare) varit här o hade me sig kebab o pommes till lunch! Mmm! o så fick jag blommor me! Emilia o Filippa leker så bra ihop! O Kristina o jag tjötar på! :) Jättetrevligt har vi haft det hittils idag. O så har jag ju snackat i telefon hela morgonen me! Mamma,pappa,sara,farmor och mormor! Stackars Stephen som tagit ledigt för jag skulle slippa va ensam på morgonen ;) nädå, det e ingen fara! Vi ska ju ut o käka middag ikväll me Fran o Sam! Vet inte vart vi ska än...måste komma på ett bra ställe. Kanske upp i Sky Tower! Får se... Uppdaterar imon!
Farmor o farfar ska vara barnvakt åt Mili iaf.
Tack ännu en gång för all uppvaktning mina nära o kära därhemma!!!
Love u!

Alister is here!

Hejhej allihopa!
Nu är lilla Alister född efter en jobbig natt för stackars Jean! Det slutade tyvärr med snitt, men ut kom en frisk liten kille vid namn Alister! :D Så nu är vi alla lyckliga här!! Vi var där o fick se den lille! Sååååå söt såklart!!! Sååå liten!!! Åh, vad man blir clockig!!! ;)
Nu e vi trötta efter dagens firande så vi ska i säng me bums!
Här kommer den enda bilden jag lyckades snappa på vår nye lille familjemedlem!
Alister Ishen Malcolm Peterson!

ahhh!!! Hon har värkar!!!

Måste bara uppdatera er! Jean har nu fått värkar o de har skjutsat Hannah till Helen o Malcolm! Imon ska jag ta hand om Hannah då Helen jobbar! Det är ju bara så spännande så jag kan döööö!!! Bebis på G!!!! Undra om det e en tjej eller en kille?? Hoppas hoppas hon kan föda vanligt!!! Hon vill ju det så gärna!!!
Jag måste ha känt på mig detta då jag åkte iväg o handlade present till bebisen o ett"It's a girl-kort" o ett "it's a boy" :D Man måste ju vara på den säkra sidan! ;)
Hur ska man kunna sova inatt??? Hihi, asså, var det såhär det var för er när Mili var påväg ut???haha, då förstår jag!!! haha
Avslutar me att visa Mili när hon går runt me sin vagn hemma i vardagsrummet! :D Knäppfia!mili skjuter vagnen i vardagsrummet

åh, vad mysigt det var!!!

Tänkte bara meddela att vi hade en jättemysig kväll jag och Steve! Hotellet var toppen och maten var gooood! Vi hade ett stort badkar på rummet så däri satt vi och smuttade Baileys! Härligt! Sen gick vi ut och käkade på en Mexikansk restaurang! Skitmysig och smaskig mat! Mätta och belåtna gick vi förbi casinot på vägen hem! Steve ville visa mig hur lätt det var o vinna pengar där inne så det gjorde han och vips var middagen betald och 100 dollar till övers! :) Kanon för o ss fattiga! :)
Emilia hade somnat så snällt o sovit heeeela natten utan ett pip! Så duktig är hon vår lilla tjej!!!
Skönt o veta att man kan lämna henne me dem utan problem! Men visst saknaden jag henne lite och längtade efter en kram när vi vaknade på morgonen! ;)

Igårkväll var det himlans trevligt oxå! Då åkte vi upp till Steves bror och hans supergravida Jean me superstark curry! Fran o Sam kom oxå över o så spelade vi spel! Jättekul hade vi det! Många glada skratt! Men den starka curryn verkar inte ha fått igång värkarna för stackars Jean! Hon är stoooor nu och vill bara att bebis ska titta ut nu! O JAG förstår henne absolut! :)

Nu ska vi iväg o titta på hus me Fran o Sam. De ska köpa och letar för fullt. Sen kanske vi kan hyra av dem...får se...

Ha det!


förkyld...IGEN!

jaha, ännu en förkylning!! o nu är Emilia me smittad! Dumma mamma som inte kan hålla sig ifrån att pussa på henne! ja, vad ska man göra? nä, jag e alldeles för gosgalen me min älskade dotter! Hon e ju för söt! :)
Hoppas vi blir bättre snart båda två! Steve e iaf frisk och har nu gått ner 9kilo!!! Duktig man!
Själv står jag stilla, men känns som om jag gått ner i kläder o så...lustigt! kanske bygger muskler ;)
Aja, jag extrembantar inte eller nåt. Rör på mig har jag heller inte gjort på länge pga förkylning osv. Fast jag äter mycket nyttigare iaf. Bytt ut chips mot nötter bla. O dricker massa vatten o grönt te! Gött! Känns som jag hittat ett sätt som passar mig! :)

Igår var det himlans trevligt på svägerskans födelsedagsmiddag. Vårt bidrag me Kebabpizza vann!!! Mmm! O den blev inte ens hälften så god som de hemma i Nässjö! ;) Fast sen kom Frances polare in me ytterligare ett bidrag. En tårtpizza!!! ahhh, o så förlorade vi titeln! Det var askul iaf. Jag tyckte Jeans kinesiska pizza me anka på var vinnaren! Men men. smaken e som baken!

I morgon ska vi på lyxhotell!!! Ska bli sååå härligt! Stephen fick detta i födelsedagspresent av sina föräldrar! O att det gynnade mig oxå var ju bra för mig ;) Emilia ska sova hos farmor o farfar o vi ska ut o käka o sen bo på ett hotell mitt i stan. Sovmorgon o hotell frulle tackar man ju aldrig nej till! :) xoxox


Frances 26 bast!

tjena tjena!
Idag fyller min kära syster-in-law-to-be 26 år!!! Japp, det stämmer! Könstigt nog så låg, våra mammor på BB samma tid 1983 på olika sidor av världen! Coolt! (jag fyller ju 26 nästa vecka)  Ibland glömmer jag hur långt hemmifrån jag faktiskt bor! Man säger ju att man kan gräva genom jorden till Kina, men det e ju inte sant! Kina är halvvägs när vi flyger hem! :D Sååå långt bort bor vi!
Så idag ska vi alltså fira Francie, eller  Rat Boy som hennes bror o man så snällt kallar henne! :D Vi ska ha pizzatävling ikväll! Vi blir tilldelade varsin botten o sen ska vi ta me oss vad vi vill ha på pizzan. O sen ser vi vilken som blir godast! jag o Stephens ska göra oss på ett tappert försök till Kebabpizza! Wish us luck! Haha. Har iaf köpt fläskkött som jag ska typ grilla i ungen på nåt sätt o sen får jag väl leta upp nåt recept på kebabsås på internet! Spännande det här! Vinna ska vi ju iaf! :)
Idag vaknade min lilla ängel me snuva hon me! eller idag o idag...hon vaknade ett par gånger under natten o va ledsen. Jobbigt när de små blir snuviga. Så synd om dem då de inte vet varför de mår dåligt.. Nu sover hon förmiddag iaf o så får vi hoppas att hon inte mår så dåligt när hon vaknar.
Det är kallt här nu! På kvällar o nätter iaf. Dagarna är visst runt 18 grader, men kallt blir det här i huset! Ska se om jag kan dra fram tejpen o tejpa lite fönster o isolera på pappa Leffe-vis ;) 
Nu ska jag leta recept så hejhej

Ha det! 

ännu en födelsedag avklarad

Tja!
Precis hemkommen från Emilias kusin, Hannahs 2årskalas! Det var mycket trevligt som vanligt! Tårta o grillad korv! Men inte för mig, nej jag var duktig o höll mig ifrån dessa smaskigheter idag! Har gett mig fan på att vara smal o snygg i sommar! ;) vi får väl se... hmmm :)
Sam o jag satt o snackade om hur fort tiden gått för för oss kändes som att vi nyss varit på Hannahs 1årskalas! Kan inte fatta att det är ett helt år sen! Då såg jag ut som Hannahs mamma Jean gör nu! Som ett hus! :) Jean ska föda vilken dag som helst nu!  Åh, vad jag hoppas det är en liten lillebror där inne! Allt för många brudar i klanen nu! ;)
Fast mest håller jag tummarna att hon får föda normalt, för hon vill det så gärna då hon var tvungen o göra snitt förra. Hon är ju fölossningsläkare oxå, så hon vill nog lite extramycket... *hoppas*
Så nu är alltså ännu en födelsedag avklarad. Nästa är Frances på onsdag o sen jag nästa. (eller lill*n kanske) april-ända in i Juni är fyllda av födelsedagar! Kul men det gäller o komma ihåg me presenter o grejjer! :) Ni i sverige får presenter när vi kommit hem! Lovar jag!
8 veckor kvar!!!

dags för att hänga tvätt! Jippie!
catch u later!

xoxoxoxmili gillar att åka bil!


Steve 28år!

Hejhej
Nu är vi tillbaka efter 4 dagar i Woolleys! Stephens beachhouse! Såååå himla härligt det var! Fint väder, trevligt sällskap och mååånga skratt kan jag lova! Steves syrra Frances och hennes man Sam var me där uppe och nygravida kusinen Katie och hennes man Aaron. Sen kom deras polare upp och de var visst oxå gravida! Så alla dessa "clockiga" par o så lilla Mili! :D Hon var populär kan jag säga! hehe  Så själv fick jag lite välbehövliga pauser från mammalivet. Passade på och lägga ett 500bitars pussel! Ja, vad annars? hehe
det var kyligt på morgonen..

Igår tillbringades heeela dagen me läkarbesök, blodprov och röntgen för medborgarskapsansökningarna. Fy tusan vad de är noga här! O fan vad dyrt det är! Det verkar som om de tror att Nya Zealand är bästa landet i världen typ!(det vet vi ju alla att Sverige är ;) o där öppnas dörren för alla som vill! ) Så som man måste kämpa för att få vara här! Jäkla skit myndigheter som tar pengar från oss fattiga!
Nä, nog om de tråkigheterna! Sååå skönt att det e gjort nu så vi kan lämna det bakom oss!

Idag är det alltså Stephens födelsedag! Han blir idag lika uråldrig som min stora syster! 28 år! ujujuj! Ska man köpa rullator nu eller? ;) 
Jag hade me mig dajm hemifrån i julas som jag gjort en dajmtårta på och sen ska jag dekorera me dajmen som mamma o pappa så snällt skickade ner! (nä, visst e jag duktig som inte ätit upp den! ) Sen ska jag slänga in en porterstek i ungen och ikväll kommer hela tjocka familjen hit på middag! 

nähä, nu tillbaks till städning o sånt kul!
ha det!

Zoo-time

Emilias första tur till ZOO

Nu har Emilia varit på Zoo för första gången! Hon förstod kanske inte vinken me alla djur, men mamma hade trevligt! ;) Det var mammagruppen som träffades där. Zoot ligger ca 5 min hemifrån så dit får vi åka fler gånger!  Ska köpa ettårspass för Emilia så får man gå hur många gånger man vill på ett år. Då kan man åka dit bara en timme eller så om man vill. Kanon!

I helgen är det påsk och vi ska åka till Stephens beachhouse tillsammans me våra kära kamrater Francie och Sam! Så det blir kortspel i mängder och många glada skratt! Gillar verkligen att umgås me dem! 4 dagar har vi ihop! Ska bli sååå mysigt! Ska visst bli fint väder oxå så några trippar ner till stranden blir det nog oxå! :D

Nu ska jag sooova! E så trött efter att ha spenderat dagen i köket! Lagat barnmat och kålpudding bla.
Godnatt!!

möhippa ala NZ

Heejehej
I fredags hade min kära tärna och framtida svägerska Frances ordnat möhippa åt mig!!! Mest för att de nz familjemedlemmar som inte kan komma på bröllopet i Swe skulle få fira lite me mig! :)
Vi i träffades hemme hos min blivande svärmor och drack champange och annat gått tilltugg. Sen hade de filmat Stephen och frågat honom en massa frågor och så skulle jag gissa vad han svarat på dem osv. Mycket goda skratt blev det! :)  Sen var det paket öppning och jag fick massvis me fina grejjer. Bla fina underkläder och pyjamasar, handkräm, en fin tallrik, snopp-sugrör bla... HIhi! :) Sen hade de sytt en fin gul och blå paljettkjol och slöja me krona! Mycket vackert! INTE! Behövde inte ha på mej den på restaurangen vi gick till senare. En italiensk mysig restaurang och de hävde in pizzor och pastor i mängder! Gillar vi!
Sen blev det efterfest hos svärisarna igen, men mera vin och tjejsnack! Mycket trevlig kväll, men inte så trevlig baksmälla dagen efter! Usch och fy!!! Inte van vid det där längre! ;)
Men jag saknade er där hemma massvis! Hoppas vi kan ha en trevlig kväll ihop vi tjejer i sommar!!! Längtar så hiiiiimla mycket!

Idag har vi varit på Jeans (svägerskan) babyshower! Det var en överaskning och överaskad blev hon allt! Hon fick nappar av mig och Mili, för det hade hon inga sen första barnet. Men efter att ha sett hur effektiva de var me Mili så skulle de absolut ha det till andra barnet :D haha Läkare!! 

Ikväll har vi ätit färsk fisk till middag. Man känner alltid sig lite nyttigare när man ätit fisk till middag tycker jag! Så nu är det dags för en kopp grönt te för att avrunda kvällen och sen sovdags. Idag började vi me vintertid här så man är ju lite tröt nu när kvällen kom.

Ha det gott hemma i våren! 

Slutet av sommaren här..

en glad Mili på Coultural food festival 30 mars!

Nu är det slutet på sommaren här. På söndag byter vi till vintertid. O då blir det alltså 10 timmar före svensk tid. Just nu är det 11 då ni i SWE redan bytt till sommartid. :)
Men inte är det som svensk höst än på långa vägar. Mer som svensk sensommar skulle jag jämföra med. Jätte härligt väder alltså. Inte för varmt och inte för kallt. Nätterna är dock mycket svalare nu. Har fått börja stoppa ner Mili i en sovsäck om kvällarna då hon hela tiden sparkar av sig täcket... Undra just om vi kan hålla nere elräkningen denna vinter...Förra fick vi ju en smärre chock! Kommer inte ihåg hur mycket den låg på men det var MYCKET! :) I år ska vi verkligen snåla me elelementen! De drar ju ström som tusan! Här har de inte inbyggda element utan man för köpa såna själva och de drar massa. Plus att husen är så dåligt isolerade så det blir lixom aldrig varmt som i sverige. aja, vi ska väl skatta oss lyckliga att det inte blir minusgrader här på vintrarna iaf :)

Mili är friskare från sin förkylning,men hela familjen har nåt som sitter i luftrören och det e ju inte så kul. Hoppas det bruter ut och försvinner snart! 

I helgen var vi på Kulturella mat festivalen här i Auckland. Solen sken och vi gick bara runt och njöt av allt matos och trevlig musik som spelades! Sen åt vi sovlaki och paella! Mmmm! 

Idag öppnade Stephens företag en ny Pool här i närheten och då åkte jag och Mili dit och hälsade på. Sen ska Stephen få kontor där oxå så då blir det ju kanon för mig och lämna Mili till honom så kan jag utnyttja gym eller pool! :D Kanoners!!

Ha det gött där hemma första Aprildagen!!!  

RSS 2.0