på bondgården

tittar på grisen

Såhär såg Emilia ut när hon såg den stora grisen! :)



På säkert avstånd höll hon sig minsann! :) Inte som mamma som gosade me de största grisarna när hon var liten...




Hon älskade de söta små lammen, ja vem gör inte det?
snorig

Lite snorig är hon fortfarande :)

krupp...

ohhh, vad läskig dag vci hade igår jag och Emilia!
Den bröjade med att jag hittade en spindel i min säng! En stor äcklig spindel me tjocka ben och en vit "svans". En så kallad white tail! Den e relativt giftig och jag freakade såklart ut! Jag lyckades ta mod till mig och vifta ner den på golvet och ställa ett glas över den. SEn stängde jag dörren till sängkammaren så Emilia inte skulle gå in där och lyfta på glaset!
Men vad skulle jag göra sen??? Jag skulle ha den svenska mammagruppen på besök så jag väntade tills de kom och sen frågade jag om det var någon av dem som inte var rädd för spindlar. Det var det inte tyvärr, men en tjej, TIna, hjälpte mig iaf att döda spindeln och spola den i toaletten. Usch, jag ryser när jag tänker på den.
Sen lagade jag en currygryta och åkte över till Helen och Malcolm för att bjuda familjen på middag. Den blev jättelyckad och Jean hade gjort en skitgod dessert till.
Emilia hade blivit himlans snuvig under dagen och var jättetrött så jag badade henne där och la henne till sängs en halvtimme tidigare än vanligt. Hon somnade bums. Men sen vaknade hon en halvtimme senare och kunde knappt andas. Hon bara grät och jag fick inte henne att sluta. Det lät hemskt från hennes luftrör. Jag sprang ut med henne till de andra och bad Christopher ta en titt på henne. Han berättade då att hon hade krupp och att jag bara skulle försöka lugna ner henne så skulle det ge med sig. Det tog ett tag, men sen lugnade det sig och jag kunde lägga henne så hon kunde somna om. Men jag var helt skakad efteråt och jätteorolig. Skönt att vi var där vi var och inte ensamma hemma i spindelhuset iaf! :) Så vi sov där inatt och jag sov i samma rum som Emilia och lyssnade på varenda andetag hon tog. Det rasslade och pep, men nog andades hon. Så det blev inte mycket sömn inatt för mig kan jag säga! Tack o lov kommer Steve hem ikväll så vi slipper va ensamma inatt!
I morse vaknade Emilia ganska glad och pigg. Fortfarande jättefrökyld men ett leende på läpparna iaf. Nu e vi hemma igen och jag har inhandlat en insektsspray som jag ska spraya hela huset med för att få död på spindelskitarna! Emilia ligger och sover nu och verkar vara ok idag.
Nähä, ska jag sätta igång och spraya! hejhej!


"It's a book!"

hejhej!
varit lite mycket nu det sista. min svägerska fick åka in till sjukhus 2 ggr akut så jag har suttit barnvakt åt Hannah, 2,5år. så det har varit full rulle här på Hayr Rd kan jag säga. Hon o Emilia älskar varann och leker jättebra ihop, så det har mest bara varit kulö o ha hand om Hannah. Men visst blir man trött!
Jean mår förövrigt lite bättre men de vet ännu inte vad som förutsakar smärtan i magen. Kan vara gallblåsan, men de vet ej än. Hon mådde pyton och kunde inte ta hand om sig själv inte heller sina barn. Stackarn! 

Emilia blir ju bara roligare o roliga för var dag! Hon pratar på för fullt nu. Det mesta är bara blablabla, men ibland snappar hon upp ord som hon sedan upprepar flitigt. Bland annat, ost, boll, mormor, duck, russin, hannah, nella. En mening oxå. "It's a book" och det säger hon jämt o går o hämtar alla böcker hon kan hitta. Men favoriten är helt klart "STORA PEKORD BOKEN" som fick av fin faster Inger! OJ, vad hon älskar den boken. Hon pekar och skriker av förtjusning. Och säger "bovbovbov" när hon pekar på hunden och "mao" på katten och "bobba" (bada) på badkaret och slänger sig praktiskt taget över bananbilden. hahah, ja det e så jädra roligt! 
Och sen har hon hakat upp sig på ordet BAJS oxå. o så pekar hon på blöjan. Men det betyder nödvändigtvis inte att hon har bajsat. Sååå smart e hon inte ;-) haha
 


Steve e iväg hela veckan... SURT!
Men men, får väl fördriva min egen tid med att skriva tackkort till min kära släkt och älskade vänner! Steve får ta sina egna. :-)
utanför zoo
vi tog med MIli och Hannah på Zoo i helgen. De här små krabaterna hittade vi utanför zoo...hehe
det var iaf slöseri med pengarna (kostade la 100spänn per vuxen och gratis för barnen) för Emilia tyckte fiskarna och småfåglarna var mest spännande. Elefanterna tittade hon inte ens åt! hahaha

Godnatt på er alla! eller tvärtom för er! xoxoxox Fia


lucia i augusti!

tjena tjena!
igår var vi o firade Lucia! ja, vi e lite knäppa här på andra sidan! Här firar vi midsommar i januari och lucia i augusti! :)
jag bakade pepparkakor av formar som syrran gett mig. o gissa om hit bland kidsen! de lekte me älgarna och ekorrarna o så var de uppätna! :)
mili spanar in luciatåget
emilia kollade in barnen när de uppträdde me luciatåget! oj, vilka stora ögon hon hade och stod nog stilla i hör och häpna, 10 minuter! det e inte illa av nån som inte står stilla mer än 2 sek vanligtvis. :)
Sen på kvällen sov hon hos kusinen "nanna" (Hannah) och jag o steve var på 30 årskalas i stan. Det var steves kusin Juliette, mode designern, som fyllde. Det blev ett par drinkar och goda snittar.
Vi hade två Irändare som bodde hos oss i veckan. Steves gamla rumskamrater från Dublin-tiden. Mycket trevliga snubbar. De jobbar numera down town, så vi träffade dem igårkväll innan det bar av hemmåt för o hämta upp Emilia. Sen sängen! fan, vad man e trött nu. Hade skittrevligt men runt 22tiden blir man som mamma skiitrött och vill bara slänga sig i säng ;) ja, ni som e mammor ni vet! :)
idag har vi pratat me familjen i sverige på telefon. försökte oss på web cam men min funkade typiskt nog inte! måste fixa! Emilias prat börjar komma mer o mer. Fast hon blandar ihop en massa me. Hon tror att ost betyder mat. så all mat pekar hon på och säger "usssst"! :) o så när grannkatten kommer förbispringande skriker hon "maooooo" hihi, supersött e det iaf!
nu ska vi iväg o käka soppa hos milis farmor och farfaf. mysigt i detta ruskväder!
avslutar me en bild på steve och ungarna drickandes sin kvällsdrink! ;)
hepåer!

nytt hem!

 Vårt nya hem!
hejhej
nu har vi stadgat oss lite mera! flyttat in i huset och har fått i ordning på det mesta!
För bröllopspengarna har vi köpt en ny säng, stomme, madrass, kuddar, täcke, lakan, ja rubbet! Hur härligt som helst! man vill inte gå upp på mornarna! :) eller jo, när vi hör vår dotters ljuva stämma vill vi upp o hämta in henne. Sen myser vi ihop till Godmorgon showen och mili dricker sin mjölk och vi vårt kaffe :)
Våren har så smått börjat komma, det märker man både på vädret och hösnuvan!
Två av Steves gamla rumskamrater från Dublin kom i förgår så de bor för tillfället i vårat gästrum. De är jättetrevliga och hade köpt presenter till både, mig, steve och mili. :) De fick jobb igår och nu söker de bara hus att hyra. Emilia tycker det är skitkul att det är folk runt omkring henne. Hon saknar all uppmärksamhet hon fick hemma i Sverige. Nu när vi vart ensamma ett par dagar hon och jag har hon allt blivit lite uttråkad. Inte lätt att underhålla henne samtidigt som man ska tvätta, städa, diska och laga mat ;) o packa upp och plocka i ordning på det! nej, men jag försöker åka iväg och göra något för Mili varje dag. Så i måndags var vi i en lekpark, tisdags träffade vi mammagruppen och sen kom fastrarna och kusinerna över på eftermiddagskaffe.
I morse var vi på simlektion och i eftermiddag hos kusinen. Busy, busy! Men det är mycket bättre att var i farten så man inte sitter och längtar tillbaka till Sverige alltför mycket! För gud, vad jag saknar er där hemma! Så det gör ont! Men jag försöker styra bort från saknaden och se framåt istället. Annars blir man lätt deppig och det vill jag inte vara!
Nähä, ska nog lägga mig snart. John Blund har lagt sömnpulver i ögonen på mig! ;)
Massa kramar till er där hemma!
xoxoxox

 Så jädrans söt e hon tösa!

RSS 2.0