möhippa a la sweden!

åh, tack så himlans himlans jätte massa mycket för den underbara dag ni skapade igår älskade vänner och familj!!!!
Jag hade så jäkla kul och njöt av att ha er alla runt omkring mig en hel dag!!!! Inte varje dag detta händer precis!
Dagen började när jag hörde era ljuva sångröster sjunga" vad e det för en dag, e det en vanlig dag, nej det e ingen vanlig dag frö det e fias möhippedag, hurra hurra hurra" !!! Åh, vad glad jag blev! och överaskad!!! hade glömt bort att det skulle bli möhippa i all planeringsstress ju, så inte anade jag oråd när helt plötsligt Becca o kim dök upp på willys och inte ville fika eller nåt på hela helgen ;) eller när toss skulle jobba heeeela helgen eller när malin bjöd på folköl dagen innan. hehehe, de små luredrejeriarna! Guuud, så kul vi hade!!!
Champange, melon och muffins på altanen där hemma och sen på me militärbyxor och REA tröja o slöja o så. :) Sen bar det av till Jönköping för att åka Zorb. En stor badboll som man spänner fast sig inuti och åker nerför en backe. Jag och Becca åkte först och det var nog tur det. man hann inte bli så nervös innan då tror jag. de andra var döskraja sen när det var deras tur! Jag åkte tre gånger!!! wieee!!!
Sen bar det av till en badplats utanför Tenhult och vi hade lunch picnick i gräset. Så himlans göttigt! Kyckling pastasallad och polarbröd och bira! Mums!
Efter ett bad (av kim och mig) drog vi vidare till Kimsans place på landet. Där duchades det, skålades i champange, grillades och skrattades det i mängder!!!!ojojoj. vad mysigt det var!
SEn när vi alla var fina och goa åkte vi taxi in till stora satden Nässjö coh gick in i öltältet och dansade till coverbandet som spelade. O så fick jag uppdrag och grejs att pussa främlingar på kinden o grejjer. And I did it! :) hahaha sen blev man full och glad o dansade även en stund på hotellet
Idag vaknade jag me huvudvärk fröstås, men även med ett leende på läpparna att jag minsann har världens goaste syster, vänner och kusiner!!!! Ni e underbara opch jag kommer alltid att uppskatta att ni gjorde en sån fin dag frö mig!!!! I LOVE YOU!!!!

PÖSSSSSSS PÅ ER!!

choklad i stora mängder!

jädrar vad jag har ätit chocklad idag! har ljutit chocklad hjärtan till bröllopsfetsen och det har hänt att jag vart tvungen o provsmaka lite då och då ju ;) Känner mig som en dålig brud-to-be som säkerligen hinner med o gå upp de fem kilona innan bröllopet! De som jag kämpat Så med o gå ner... Aja, shit the same, min klänning e rymlig! :D
planerna går framåt sakta men säkert. Bordsplacering e nog klar, måste bara godkänna den hos syster toastmaster! ;) Sen gav kusin Vicke mig tipset om att istället för paraplyer skaffa regn ponchos åt gästerna iaf det regnar. Nu är bara frågan om var man får tag i billiga såna... Helst på öppetköt, så man kan lämna tillbaka dem om det e sol :D Tips någon?
Sen e det ringköp på torsdag, borde nog ta tag i det iaf ;)
Frissan på måndag.
ja, massa kvar o fixa me. Men jag använder det av syster yster numera hatade uttrycket "Det ordnar sig!" ännu en gång ;)
Solen skiner och jag fikar me nära o kära fem gånger per dag! :D hahaha
Loving every minute of it!

Ha det!

åh, vad mysigt det blev!

hade en kanon dag igår! Trots regnet! Det gjorde mig ingenting! Hör ju nästan till...
Dagen började me sill och potäter me mamma och pappa, farmor och farfar och mormor, faster och farbror, och syrran o hennes kille. Jag åt förstås BOG skinka istället för sill! :) BOg forever! ;)
Sen åkte vi ut till fasters sommarstuga i Gissarp och åt jordgubbstårta och drack kaffe! Mycket trevligtf! Regnet öste ner men va fan gör det när man har nära o kära runt omkring sig!? :)
Lyckade smita undan tipspromenaden och pussade min sessa på näsan och lämnade henne i tryggt förvar hos mormor och morfar. SEn fick jag skjutts av syrran och hennes kille till Norra Grav och Kimsan, Limpan och gänget! Jösses vad jag låg efter alkoholmässigt sätt! Så man korkade upp ganska fort! ;) Men tog det ärtt lught och satt och snacakade me älskade vänner hela kvällenb. Runt ett tiden var det dags att dra hemmåt och nana kudde för mamma Fia!
Lillan hade skött sig utmärkt och vakande me ett leende på läpparna kl 08 i morse! Jag var minsann uppe och hade ingen baksmälla whatsoever! Sååå skönt!
Idag blir det mys me familjen och käka lite mera BOg skinka! ;) hahaha
pöss på er!

midsummer

ja, imon blir det mys me potäter och nubbe minsann! härligt härligt!!! först me familjen och sen me polarna! Bättre än så kan det väl inte bli!½? eller jo, saknar ju min blivande man givetvis!! om mindre än en månad är vi man och hustru! guuud, vad många vuxenpoäng! hehe
glad midsommar på er allihopa!!!
xoxox

hemma i Svedala!

tjena mors! nu e vi äntligen hemma i Sveriges grönska! helt underbart!!!! skiter fullständigt i om det är 12 grader och regn! Jag njuter i fulla drag!
Resan hem gick kanoners, Auckland till Korea var ju dagtid så Emilia sov väl bara en timme sammanlagt. O så var det ett stenåldersplan utan tvskärmar på stolsryggarna. Men det gick faktiskt bra ändå. Faster Francie och farbror Sam hjälpte mamma att underhålla lilla Mili Mu som fick bli hennes smeknamn under resan! :)
13 timmar senare var vi framme i Korea och Mili var då måttligt trött. VI bodde på ett 5 stjärnigt hotell precis vid flygplatsen. Mili och jag badade och gick o la oss direkt. Sååå skönt! Världens skönaste säng!!! Sen sov vi båda i ca 5 timmar. På morgonen njöt vi av en underbar fruktost buffe och sen bar det av igen vid 13.00. Iväg mot London Heathrow och Emilia somnade efter ca 2 timmar och sov nästan hela resan sen! Även London-Köpenhamn flyget.
I köpenhamn blev vi uppmötta av älskade mormor och morfar (mammao pappa) och vi begav oss hemmåt småland! ca 03.30 var vi i säng på källgatan! Åh, vad skönt det var!!!
Igår tog vi det lungt hela dagen och försökte hålla Mili vaken under dagen så hon kunde sova på natten istället :) Fick sjömans biff till middag hos gammelfarmor (grannen) och sen kom mormor, gudmor, faster Inger och Morbro Lasse över på rabarberspaj! Mumma!!!! 
Somnade gott vid 22.00 och vaknade 03.30 och har sen dess inte kunnat somna om!!! fan! aja, får la sova en stund sen när mili ska sova...
idag ska vi till mormor på middag och gå ut o gå en runda tänkte jag. andas lite svensk sommar... 
Sen på måndag drar jag till Göteborg för o hälsa på ett par polare och provsminka och sätta upp håret inför bröllopet! Morfar ska vara barnvakt åt Mili och det kommer gå kanoners. Hon tokler varenda gång hon ser honom! :D
nu ska vi se om de vaknat där uppe
hejpåer!!! 

Imon lyfter vi!!!


nu ar flytt och allt avklarat och vi bor for tillfallet hos Stephens foraldrar. De akte i lordags. Imorgon aker vi! Lamnar huset 06.00 imon bitti och flyger ut 09.15!!! 13 h i luften for att sedan landa i Seoul, Korea. Sover natten pa hotell dar och lamnar sen Seoul dagen efter och ytterliga 12 timmar i luften! Sen ar vi framme i London och Fran och Sam hjalper mig o Mili pa planet till Kopenhamn. 2 timmar till i luften. Landar 23.00 pa Kastrup! Seeeeeeeen se ni! Moter kara kara far upp oss dar och det blir stort kramkalas!!! Sa vi e la hemma i Nassjo runt 03 tiden skulle jag tro. Sover forhoppningsvis en stund. Brunch me familjen och fika me alla vanner!!! Nice!!!
NU langtar jag om mojligt annu mera!!! :)
Naha, ska fortsatta packa!
Pussss pa er!!!

hurra för Sverige!!!

Ikväll ska jag ner till stan och fira Sveriges nationaldag med svenska föreningen! Ensam!! a, eller ja...utan Steve o Mili!!! Känner ju endel av mammorna från mammagruppen men långt ifrån så att man känner sig trygg. aja, det ordnar sig nog. Nu ska vi bara fixa så att Steve kommer hem i tid så vi kan avlösa varann. Eller så får jag åka upp med Mili till Chris och Jean. Ska nog höra efter så slipper Steve stressa hem. Han landar 18.00 och 18.30 kommer en tjej och hämtar upp mig...
Nä, nu måste jag nog gå och väcka Emilia som sovit i 3 timmar? jisses!!! Hoppas hon sover ikväll nu! :-)
Hejhej!
Ha en fin svenska flaggans dag!!! Det ska jag ha! :-)
xxxx


mammagruppen!

här har min käre vän Kristina nu uppdaterat vår mammagrupps hemsida. Emilia o jag e med på första bilden. :) Emilia är hon me SVEA mössan!
http://www.svenskaforeningen.org.nz/default.asp?rID=1060


6 dagar kvar...

guud, vad jag tjötar! men det e ju självfallet det enda jag tänker på just nu! Vi ska åka hem!!! Till härliga sommarsverige och vår underbara familj och goaste vännerna!!!! Jag o dottern min! Visst kommer vi sakna mannen vår, men det är nog värre för honom som är kvar här helt själv! Både hans föräldrar och hans syskon åker ju me! Sen kommer 4 veckor efter! Då blir vi lyckligast i världen! Att ha alla våra närmaste tillsammans på ett ställe händer ju inte varje dag precis!!!

Varit i en park och kravlat runt i löven med de svenska barnen idag! Solen sken men ack så kallt det var för oss mammor! Barnen verkade inte bry sig då de höll sig varma av att aldrig sitta still! :)
Men två av mammorna hade med sig kaffetermos och fikabröd så vi överlevde ;)
Sen fick jag och Stephen en bröllopspresent av dem och ett fint kort! Mycket trevlig överraskning!!!
På lördag ska vi fira Sveriges nationaldag nere i hamnen på svenska puben "Barabra"! :) Vi har ingen barnvakt så jag kanske drar ner själv. Två andra mammor skulle oxå ner själva så jag kunde åka me dem. Skall bli mycket skoj då man inte är ute på stohej var och varannan dag längre ;)

Steve har åkt till Wellington imorse så jag o Mili är ensamma hemma i 3 dagar. Men det ska vi väl klara! Emilia började säga daddy daddy daddy efter nyheterna vid 18.00 då han alltid kommer hem då. Så då tyckte jag lite synd om henne att han inte kom...Men sen somnade hon ganska fort ändå. Hon måste ju vara trött nu när hon springer omkring hela dagarna. OH, ni fattar inte hur söt hon är när hon staplar omkring som värsta fyllegubben! Det är ren lycka det!

natti!

9 dagar kvar!!!

heeeej! Steve fixade så jag fick tillbak mina svenska bokstäver!!!! Gött! Nu kan jag skriva mitt favoritord igen! GÖTT!!! hehe
Endast 9 dagar kvar nu!!! Jädrar vad tiden flyger rent ut sagt! O snart är det vi som ska göra det! Flyga! 12+13+2 timmar närmare bestämt! jepp, det är precis så lång tid det tar att flyga runt halva jordklotet! Jobbigt, men överkomligt! OCH definitivt värt varenda minut! Jag ser fram emot denna resa så otroligt mycket!!! Jag saknar mina föräldrar så jäkla mycket!!! och mina syskon!!! och mina vänner!!! Åh, vad vi ska ha mys när vi kommer hem!!! Grilla, bada, tjöta, parta, och fira!!!
Många !!! blir det! Men det är så jag känner just nu! Jag är !!! just nu!!! ;)

Idag har vi träffat "kaffegruppen" och fikat pikelettes me grädde o sylt! Ajajaj, men kunde ju inte tacka nej då värdninnan hade gjort så många och inte många mammor dök upp... Får la ta en sväng me vagnen imon så e ju det förbrukat :)
Sen åkte vi och hämtade Nella, Emilias farmor, så satt hon barnvakt medan jag sprang runt i affärer. Fixa, fixa, fixa!! :)
Till middag blev det rosmarin marinerade lamm kotletter och ungstekta grönsaker me pumpa. Mmm!! Yum! Gott blev det!
Nu sitter vi och jassar framför TV.n och knaprar mörk choklad! Mår rätt gött nu faktiskt! :D
Snart, snart, snart!!!
Pösssssss!!

RSS 2.0