Babyshower!



hejhej
idag har jag o emilia varit på steves kusins babyshower! Jag hade inte tänkt ta me mili för hon kommer bara stjäla all uppmärksamhet med sina tricks tänkte jag. men steve sa att hans kusiner så gärna ville träffa henne så hon kom med. o visst hade jag så rätt så rätt. där stojjade hon runt i mitten av rummet under paketöppningen som värsta entertainern :) alla tyckte hon var sååå "adorable" o visst är man stolt över sitt lilla solsken, men nu var det ju faktiskt inte hennes dag :) Stackars Katie (kusinen) satt där i skymundan. eller nä, riktigt så hemskt var det ju inte. Katie satt ju även hon o beundrade emilias busiga leende och konstiga skrik. "no" och "woooow" var favoriterna idag.

steve har vart ledig hela helgen så vi har njutit av det jag o emilia. men nu är det söndag kväll o imon ska han jobba igen. suurt, hade vart så mycket bättre om man slapp jobb o sånt trisst. fast steve tycker om sitt jobb så han sa tom att han såg fram emot sin jobbvecka. han har massa planer o nya idder att ta upp med sina chefer, så han e helt uppspelt. vi ska bli rika!, säger han med sin vanliga entuasm! :D Han e go mannen min!
nån gång ska jag oxå ha ett jobb som jag tycker om! nån gång i framtiden! ;)
nähä, nu ska vi soooova.
sommartid här nu förresten. en timme frmåt, så är vi 11timmar före er därhemma. om nån känner för o ringa! :)
Pösssss!!!

ryggont...

hejhej
här har man ryggont så det räcker o blir över. Både Ischas och svanskotan o högre upp me... Bu! Går det inte över snart får jag väl ringa min läkare och se vad hon tror... Jobbigt när man ska lyfta mili o sådär. Tur att hon kan gå själv nu, så blir det ju inte så att man behöver bära på henne. Hon vill inte det heller. Bara gå hela tiden. Sitta i vagnen e tråkigt nu så mina promenader består utav en massa snacks så hon sitter stilla o inte surar. :)

I helgen gjorde vi inte mycket, för Steve jobbade både lördag och söndag. Jo, just det på lördags morgonen blev vi utbjudna på brunch av Steves bror och hans fru. Vi åt full english brekfast på ett gammalt bibliotek som var ombyggt till barnvänligt café nu. Jättemysigt och Emilia och Hannah lekte me de andra barnen i lekhörnan. Eller ja, Emilia tog de andras leksaker och sa "no,no, no!" hela tiden. Favorit ordet nu... o no!!! Har fått det av Hannah som oxå har det som favoritord o är i tvårstrotsen... Vart ska det här sluta!?? :D

o just det ja. Pappa Emilia säger Simpsons nu!  eller " sissons"! hahaha, det låter hur kul som helst. Hon står o skriker "sissons, sissons!!! " när det e på! Superglad! :) lika knäpp som morfar sin!

ska ta ännu en panodil o gå o se om dotterna min e vaken.

avslutar med en bild på en superglad springande mili! :)
 
springer runt

födelsedags kalas!

hejhej
imorse var vi på födelsedags kalas hos Emilias svenne polare Filippa! Hon fyllde 2år och det firades med gräddtårta och fiskdamm! Mycket trevligt anordnat på "playcentre" av Kristina och Tony! Play centre är kanske som öppna förskolan eller nåt där hemma. Massa leksaker var där och barnen var som galna o sprang runt och lekte som sjutton! O e barnen glada så är vi vuxna glada så e det ju!

kolla in hur emilia försöker sno tårta av hennes bordkamrat! :D























efter det åkte vi hem och vilade en stund.
vi alla blev rätt trötta av allt tjo o tjim. ja, jag var nog tröttast o somnade faktiskt en stund, då tog Steve Mili till sjukhuset för o hälsa på Helen som har varit där sen i onsdags. Steves mamma har en sjukdoms som atackerar huden, så hennes fingrar stelnar på nåt sett och hon behövde åka in för o få antibiotika intrevenöst så de skulle läka från en infektion hon fått. Så inget allvarligt, men besök är ju trevligt o få när man e på sjukhus ett par dagar. Vi var där igår jag o Mili en stund.

Ikväll kollar vi All Blacks blir trashade mot Sydafrika. Suuurt!!! Men mest sitter jag o surar över att jag missar en av mina bästa vänners bröllop!!! åhhhh, vad jag inte vill bo här nu!!! jag vill ju vara med o fira mina vänners STORA dag!!! Önskar att de har världens bästa dag!!! Det är det verkligen värda!!! o så ska de bli föräldrar nästa år me! Stora grejjer händer!!! Önskar så jag kunde bo där hemma med er kära vänner och vara med om allt! Men nej här sitter jag sur som ett bi och grubblar över hur jag kan få Steve ett toppjobb där hemma så vi kan flytta hem!!!!!:)


nya sandlådan, heja gul o blå!


One Tree Hill

Idag var jag och Mili ute på en promenad i Cornwall park/One Tree Hill. Tog lite bilder...
Vi hade jättemysigt och sen åkte vi lite rutchkana i lekparken innan vi åkte hem och tog en tupplur.



Emilia nedanför One Tree Hill. Bakom henne är en vulkanisk krater full me betande får! :)


Vårfin promenad i One tree hill park


Så här kul är det att sitta på en bänk i parken :)


Sitter och funderar över livets bravader ;)


Till vänster är sjukhuset jag gick till MVC och till höger är Skytower och Auckland city

kackelacka me???!!! %#¤&!!!!



ja jävlar!!! igår när jag skulle sätta på kaffebryggan satt där en jäkla kackelackejävel där. Ingen sån där liten utan en STOR satan!!! usch, hur ska jag kunna glömma spindelfan när det hela tiden dyker upp fler otäcka djur som påminner!!! ;)
Som tur var var Kristina här och kunde hjälpa mig med detta vidunder! ;) Hon tog den me hushållspapper och krossade den i handen för att sedan spola ner den i toaletten. Sen diskade vi kaffebryggaren och kokade oss ett par koppar och fikade lite medan våra knasiga döttrar spelade pajjas inför oss.
Men vad hände sen?? jo, jag gick på toa och där ligger kackellackeaset och simmar i toan!!! Herregud, de e ju för fan odödliga!!! så jag sprutade vårt giftigaste insektsgift ner i toan sen när han äntligen dött spolade vi ner honom me toapapper! Finally RIP kackelackeas!!! :D
Ursäkta alla svordommar men var tvungen o skriva av mig!

Mili mår för övrigt bättre nu, men igår när jag skulle ta tempen på henne ballade hon ur igen. Trodde det var en spruta igen. Så det blev ingen temp, men hon skrattade ihop me Filippa när hon kom över och busade me farfar efter det, så det var nog lugna puckar.
Idag ska vi ha årets första BBQ här med kusinerna. Ska göra hamburgare nu!
Ha det gott!


vaccination...



så har lillan fått sina vaccinationssprutor. tre stycken. en i vardera ben och en i armen. usch, vad jobbigt det var denna gången! Hon skrek och grät som bara den! O så e hon ju lite förkyld fortf så fick hon sådär svårt att andas igen! Men sköterskan lugnade oss och sen gick det över. Men sen när hon skulle kolla om rodnaden hade lagt sig på armen blev Emilia helt hysterisk igen. Hon trodde nog att hon skulle få en spruta till stackarn! Sen fick jag trösta henne med att vi skulle åka hem till Hannah o hälsa på. Då lös det lilla gråt ansiktet upp och utbrast "nanna, nanna!!" hihi
Så vi fikade och lekte av oss lite, sen bar det av hemmåt för att slippa rusningtrafiken. När vi kom hem var "slowcookern" snart klar till middagen. Det blev thai kyckling, broccoli och ris idag. Ganska gott, men jag e inte jätteförtjust i kyckling...mest en biff människa jag! :)
Nu sover lilla Mili sött, Steve e o spelar poker och själv hamnade jag här framför datorn o surfar runt. Men ska nog slänga mig på soffan snart och käka chips! ;) 
Hoppas mili inte får feber inatt nu bara...
hejhej 

RSS 2.0