midvinter...

tjena o glad midsommar på er alla!
vi firade ju midvinter här istället kan man säga. nu går vi mot ljusare tider. Skönt det, för nu är det verkligen mörkt här. Blir mörkt vid 18tiden o ljusnar igen vid 07. inte som hemma med ändå.
vi firade med svenska kaffegruppen o deras familjer i en lekpark o picknickade i solskenet. inte varmt, men inte för kallt heller. en tjej hade fixat sill, men jag gillar ju inte det så jag hade gjort köttbullar o hade med oss. emilia sprang runt som en galenpanna o lekte med allt o alla. o lilltösen sussade sött i vagnen. Riktigt trevligt!
Inte som förra året då vi var hemma o åt färsk potatis med släkt o vänner, men trevligt.
Nu snarkar mannen min på soffan, tjejerna i sina sängar o All Blacks vinner mot Wales på TVn, så nu är det dags för mig att lägga mig oxå. Ska bara... ska bara... ;)
Godnattkram!

lite pix...


Kaffegruppens födelsedagsparty!

milis födelsedag


Syskonkärlek!


Fikabordet på milis födeledagskalas


Fina klänningen Lisen fick av farmor Gerd


Emilia 2 år!

Nu e hon hela 2år min lilla söta unge! I torsdags fyllde hon o vi spenderade dagen me svenska mamma gruppen i en lekpark i solen. Sen bar det av till Mc Donald för lunch. Eller "old Mc Donalds farm, Iiaiao" som Mili kallar det :D
Men det e inte maten hon e ute efter utan deras roliga lekrum med rutchbanor o tunnlar.
Jag o Steve köpte ett mini bord o stolar till henne i födelsedags present o hon älskar dem. Sitter där hela tiden o o säger olika personer som ska sitta på den andra stolen.
Idag har vi haft party för henne o det har vart full rulle hela dagen. Emilia har haft hur kul som hellst o har gått på "sugar rush" hela dagen. Hon blev superglad för Pippitårtan mamma hade gjort till henne o när vi inte tittade hade hon klättrat upp på bordet o fingrade i sig glasyren :) Men mamma blev inte arg, det var ju trots allt hennes tårta.
Dagen avslutades med Skype med mormor o morfar o då var dagen fulländad! Det var en jättenöjd liten 2åring vi la för natten något senare än vanligt :)

Jag har fortfarande tvåbarsn chock, men jag har märkt att det blir bättre när jag e bland folk. Så nu blir det till o hitta på grejjer hela tiden. Iaf åka hemifrån en gång om dagen. Hemma blir jag NUTS. O hemma sover Lisen typ ingenting. Hon sover bättre när vi e iväg. I vagn eller bilbarnstol. Så varför inte uttnyttja det.
nähä, nu går ögonen i kors på mig, kalasdagen börjar göra sin rätt. Klockan e 21 o jag skäms inte för o säga att jag nu lägger mig för natten ;) Vet ju att en hungrig bebis väcker mig igen om en sisådär 2 timmar o sen igen efter 2 osv :)

Hälsa grattis till Vickan o Daniel från mig. HOppas de får ett fint bröllop ;)
Kram på er!


trött o nere!

e hur trött som hellst, men världens sämsta mammasamvete! ah!!! spenderar hela dagarna med att få Lisen att somna o sen när hon väl gör det sover hon bara 20min!! o så blir Mili lidande. Mycket TV blir det. Usch! Vet inte ibland vad jag ska ta mig till! Jobbigt som tusan just nu. Tänk om man hade sina kära föräldrar här i närheten som kunde hjälpa till o stötta! Eller syrran... eller vännerna! Steves mamma har legat på sjukan i flera veckor så hon har ju inte kunnat hjälpa. O Steve själv har haft världens stressigaste vecka på jobbet. Nån konferens som pågår hela dagarna o middagar på kvällarna. Idag, Lördag, likaså. Men idag kom Emilias farfar o hämtade henne en stund. Så skönt o veta att hon får komma ut o underhållas lite. Tänk om dagis inte vart så förskräckligt dyrt här, då skulle hon kunna få gå dit några timmar i veckan. Hon skulle ha så kul. Iställlet för o sitta härhemma med mamma som bara säger att hon ska va tyst för bebisen ska sova typ. Nä, usch, vad jag tycker synd om henne! o Lisen med för den delen. Hon vet ju inte bättre. Inte hennes fel att hon inte kan somna.
Någon två barns mamma som kan ge mig tips om hur man kan göra så det funkar? Lollo?

RSS 2.0