en sensommar eftermiddag på Ambury Farm park...

I söndags tror jag det var vi i familjen Peterson drog ut till Ambury Farm park o tittade på djuren. Det var en härligt solig sensommar eftermiddag. Den stora Grisen hade precis fått kultingar som var så söta så!! O Emilia älskade att springa runt mellan hagarna. Tänk om man ändå kunde tycka springa var så kul som småbarn tycker! ;)


Daddy Steve o Milimu matar hästen, kallad "horsieride" av Mili.
Mili och griseknoarna som sussar så sött!
Mili gör sina grimaser...
Glad i att springa e hon iaf lilla Milimu!
Milis nya rum o tuffa stora säng ;)


söndag igen...

veckorna rullar på som bara den ibland! en vecka närmre oerhörd smärta o otrolig lycka! ca 9 veckor kvar. Högst 11! ;) ja, jag måste gå med inställningen att man kommer gå över 2 veckor igen annars blir man lätt irriterad när det aldrig kommer igång tror jag. Min barnmorska sa att det tyvärr e vanligt att man går över andra graviditeten oxå om man gjort det innan. Jag hoppas bara på att komma igång av mig själv denna gång o slippa igångsättning... Håll tummarna för mig! Fast viktigats e förstås att snuttan e frisk o glad! :)
Så vad ska hinnas med innan jag blir 2barnsmamma då? jo, ska hinna med storstädning av var skrubb o vrå, speciellt lillans rum.
Ska oxå hinna med att gå igenom alla bebiskläder, tvätta dem o köpa en byrå o lägga dem i. ;)
Sen måste jag hinna med att gå till frissan o optikern.
O så viktigast av allt så ska jag gosa o mysa massa me Mili. Undra om hon fattar nåt, hon pussar på min mage varje morgon o säger "Af ju bäbis! " (love u bebis). Så sött!!!
nähä, om man skulle ta tag i den där storstädningen då ;) eller kanske slötitta på film me min käre man som just kom hem.. hehe
hejhej


Tillbaka från Melbourne!

Hejhej!
Nu e man hemma igen efter en shoppingspeckad helg i Melbourne, Australien med svägerskorna. Vart skittrevligt hela helgen, men känner oxå att jag börjar bli tung nu. Fick ganska ont i fogar av att vandra runt i timtals i affärer. Men det var så trevligt att man stod ut me lite smärta ;)

Vi åkte tidigt fredag morgon (lämnade hemmet 03.30) och landade i Melbourne kl 8 på morgonen. 4 timmars flyg och 2 timmars tidsskillnad. Dagen spenderade vi med att bekanta oss me de gratis spårvagnarna och strosa runt i city. Sen tillbaka till hotellet för o vila en stund. Sen drog vi ut på middag på en Italiensk krog. Nice me riktig italiensk pizza. O tranbärsjuice, ville inte alls ha vin... ;) 


Lördagen började vi me roomservice frukost. Våfflor me glass o lönnsirap! Nyttigt nyttigt! :) Sen bar det av till IKEA och köttbulle brunch! Det var la sådär gott. Kan göra bättre själv. Men mina svägerskor fullkomligt älskade det! :) Så har lovat att bjuda dem på det nån gång framöver.
Vi spenderade MYCKET tid på barnavdelningen och jag köpte bla påslakan till Mili o bebis och lite förvaringssaker. Mycket nöjd me mina inköp iaf!

IKEA såg ut precis som Jönköpings och de hade tom ett mega photo av Smålands skog i restaurangen! O så delicatoboll till efterrätt! :D Efter kassorna hade de tom korvförsäljning och en liten butik me svenska matvaror. Det fick bli lingonsylt och godis för min del. Mmm!

Efter IKEA drog vi tillbaka till hotellet för att lämna grejjerna och en liten vila. Sen drog vi ut till St Kilda, deras strandfront som e känd för sina bakerier. Oh, vilka bakerier! Mmm! Käkade varsin STOR bakelse och blev hur mätta som helst. Fick gå runt i massa affärer till för att få aptit för middagen ;) Käkade på en spansk restaurang o jag åt en supergod vegetarisk pastarätt me augbergine, soltorkade tomater o oliver bla. YUM! Tror att oliver e en liten craving jag har nu! :)

Söndagen blev ännu mera shopping. O sen lämnade vi Melbourne runt 16.00 och kom fram runt 22.00 NZ tid. Flyget var kanonfint och alla hade varsin tvskärm o maten var super. Men självklart funkade inte min skärm första halvan av resan. Först efter maten kunde de starta om den o då hann jag se New moon. Jess, Sara I like! :) hehe

När vi väl landat så var jag tvungen att gå skilld väg i passkontrollen, från mina svägerskor då jag e utlänning och de NZ. Självfallet en mycket längre kö! Jag var så trött o hade nog glömt dricka ordentligt på planet för när jag kommit fram till slutet av kön svartnade det framför mina ögon och jag tuppade av nån sekund. De fick ge mig vatten o gå o hämta Frances från baggagehämtningen. Blev nog lite skrämd oxå för jag var rätt upprörd. Men allt gick bra o min andra svägerska, som e läkare sa att det nog berodde på att jag druckit för lite. O sen mådde jag ju bättre, men det kan ju berott på att jag fick komma hem o pussa på mina 2 älsklingar Stephen o Mili! :)
De hade iaf haft en jättemysig pappa/dotter weekend tillsammans vilket gläder mig jättemycket!

Idag har jag o Emilia vart o simmat, handlat och myst hemma. Guuud vad jag älskar henne! Mah, kan inte sluta pussa på henne :) Ska se om jag kan ladda upp nån bild snart av min otroligt söta dotter! :)

Pöss på er därhemma!!!

sötsug...

fan, jag har fått tillbaka mitt sötsug!! Har ju inte haft något sötsug på ett bra tag o det har passat mig utmärkt :)
Men nu har man smällt i sig både det ena o det andra...speciellt på kvällarna. Igår blev det sockerkakssmet o idag bondkakor...:( kommer blir stor som ett hus ju!
Vet att jag kommer blir det ändå, jag e ju trots allt gravid ;) Men surt om jag går upp för mycket, jobbigt o gå ner sen ju! Förra graviditeten gick jag upp 20 kilo. Vill inte gå över det denna gång iaf.. 

Måste börja motionera! Heja på mig! :D


Potträning pågår!Tjena mors!
Nu har vi börjat träna på o bli blöjfria härhemma! Hihi eller jag e ju redan det sedan x-antal år ;) Men Mili. Hon e jätteduktig! Helt förvånad e jag!
Det hela började me att kusin Hannah 3år var här i Auckland på besök i helgen o hon har precis blivit blöjfri. O varje gång hon skulle kissa följde Mili me in på toan o skulle se vad hon gjorde :)
Så när vi kom hem tjatade hon om Hannah som gjorde "wee wee" in the toilet, så då plockade jag fram pottan o frågade om Emilia ville göra wee wee i den o då tog hon den o satte sig på o kissade. O sen har det fortsatt så. Bara när vi e hemma änsålänge men det e ju en start! :)
Hon blir jätteglad varenda gång o så får hon ju spola på toaletten som belöning! :)

Jaja, vi får se vart det tar vägen, men kul har hon ju!
hejhej!

RSS 2.0