valborg här...

hejhej, i helgen har vi haft typ Valborg här. Eller ja inga brasor o så. Heter Labour Weekend och from nu räknas det som början av sommaren. Haft kanonväder o njutit av det i mängder då vi tidigare haft skitväder ganska länge. Men nu börjar det se ljust ut! :)
I lördags åkte vi till stranden o promenerade med Steves bror o hans familj. Sen köpte vi kulglass o njöt av solens strålar. Sen igår var vi hos dem o grillade. Jag gjorde jättegoda grillspett o Jean gjorde jättegod citron o marängpaj! Mmm! Njöt av den maten kan jag säga! :)
Idag, måndag är det röddag o Steve e ledig så vi åkte o fikade med hans morföräldrar. De blir lika glada varje gång de får se Emilia o hon dem! Hon skiner som en sol o säger "mamie" o "papa", som de kallas. Charmtroll e vad hon e!
Nu sover mina båda älsklingar o jag är för förvånansvärt inte trött, så jag skippade tuppluren idag o sitter nu här o knapprar. Har inte haft datorn igång på ett par dar pga att strömsladden blivit paj. Men igår tog jag tag i det o åkte o köpte en ny. Gissa vad den kostade! 750spänn! Va fan! En sladd! Men det tänker de att de kan ta betalt, då den e en nödvändighet för att laptopen ska fungera! Utsugare! ;-)
hejhej

tror ni hon e för stor för den här bilstolen ;)

grisflunsan?



hejhej
här e lillan sjukis. låter hemsk när hon andas. usch vad man blir orolig! O feber i 3 dagar nu. tar nog henne till doktorn imon om hon inte e bättre. blir ju orlig att det e grisflunsan...hur vet man det?
aja, jag håller ett vakande öga eller två på henne. o hon vaknar ca varannan timme om nätterna så vi vet att hon lever. stackars stackars min sjuka lilla!
Hoppas det går över snart iaf!

mår väl inte topp jag heller, men det e inte så viktigt. viktigast är hur lillan mår.

Vi fick besök av vår polare Tristan från Skottland här i fredags! Han e här i 2 veckor men ska ner söderut o hälsa på släktingar i veckan. han bodde här på nz ett år för 5 år sen. o vi hälsade på honom ute i skottska höglandet 3 gånger förr förra året! Hans hus ligger mitt i ingenstans i en dal. Han var ihop me en nz tjej o vi hade skitkul ihop med dem som par! Sååå synd att de gjort slut! men men vi e fortfarande vän med båda. O han e en sån där vän som man har precis lika roligt ihop med varenda gång man träffar honom no matter what. vi har ju lixom inte pratat direkt på ca 2år. men det märks inte. :)

nu ska vi kolla film o käka glass! Hej på er!
xoxoxox
fii

Vilken bild aunti Jean tog igår!

dansande på festivalen!

Farmfestival!

Tjena
Veckan som gått ha varit kall o regnig. Usch för det! Men idag vaknade vi till strålande soligt vårväder! Så vi bestämde oss för att åka till farmen som ligger ganska nära där vi bor. (ca 10min motorväg) Vi hörde oxå om Jean, Chris, Hannah o Alistair ville hänga på o det ville de gärna. Så vi bestämde att vi skulle mötas där. Stephen har varit iväg på södra ön o jobbat hela helgen så det var bara jag o Mili.
När vi kom dit var det värsta festivalen där, med hoppborg och massa mat o underhållning! Finfint! Emilia o Hannah skuttade runt bland alla djuren och sen fick de se en polishelicopter landa mitt framför dem. O sen kom vi fram till scenen där ett band spelade Irländsk musik som "vild rover" fast me country stämpel. Gissa om tjejerna blev galna! De dansade så de ramlade omkull och vi vuxna skrattade nästan ihjäl oss! Hur trevligt som helst! :D
Sen åkte vi hem o sov middag både jag o Emilia. Superskönt!
När vi vaknade åkte vi bort o fikade me Maime och Papa, Emilias gammel farmor och farfar. Mysiga gamlingar det där.
Hemma sen gjorde vi mjölkstuvade makaroner o hemlagade köttbullar o sen tärnad gurka och massa ketchup som vi åt o njöt av! Tänker på min älskade farmor när jag äter det! Fast detta var inte ens i närheten så gott som min farmor gör det! Hur kommer det sig kan man undra. Att man aldrig lyckad få det så gott som ens farmor, mormor elller mamma. Även fast man frågat exakt hur de gör...hmm...skumt! :) Får aldrig till stekt biff o brunsås på det sätt som min mormor får tex. O ungsbakad falukorv för mamma. Vad e hemligheterna?  ;)

Igår var emilia me steves föräldrar hela dagen. Skönt o ha lite ledigt speciellt när steve e iväg. Så jag passade på o storhandla och diska o städa i lugn o ro. Sen läste jag vidare i Stig Larssons bok "män som hatar kvinnor" som min snälla syster gett mig! Såååå spännade! Ser fram emot filmen! O sen nästa bok! :) Jag som inte läser böcker annars! Loving it now!

Nähä, avslutar me några bilder från veckan som gått!
Hepåer!
xoxoxo




hon älskar sina nya gummistövlar

diggar irländska musiken

sjukis

haihai!
här e man sjukis. har fått magkatarr o mår skit! Har vart hos läkarn o fått ny medusin nu så får vi se om det hjälper! Hoppas hoppas, för är sååå trött då jag inte kan sova på nätterna. Bränner som fan i magen! Usch!!! o ingen matlust heller! Lever på havregrynsgröt för tillfället.
Francie har tog med Emilia på ålderdomshemmet för att besöka Sams mormor. O det var lycka från alla håll sa hon. De äldre sken upp när de såg mili och Mili älskade uppmärksamheten och sprang runt o sa "ei,ei" (hejhej) till alla o spexade runt. Kan tänka mig att hon hade hur kul som helst för när hon kom hem sen stöp hon i säng och sov 2,5 timme! :D
Ikväll e steve iväg på puben me jobbet och kollar nån boxningsmatch. Han hade köpt biljett till mig oxå, men det är det sista jag vill nu. Stå o trängas i en svettig pub me massa av hans jobbarkompisar. Nä, lite data och nu ska jag till sängs. E såå trött! Klockan 20 en lördags kväll. Rolig jag e va!? haha, men så e det när man e sjukis. Hoppas maken får en rolig kväll och inte mår för dåligt imon bitti ;)
Natti!


Vattenkrig i parken! :)




RSS 2.0