Lucia i upp-O-ner landet!Tokiga svenskar utomlands som firar Lucia i Augusti! Själv tycker jag vi lika gärna kunde firat på de riktiga datumen även fast det e sommar då. Vi firar ju midsommar i november oxå! Helknas!
Men åh, vad traditionellt det blir! Man blir lite extra svensk när man bor utomlands tror jag! Ni skulle ha sett fikabordet. Det var knytis o alla tog med något bakat. Ojojoj! Allt från lussebullar till knäck! Mums!

Emilia hade sett fram emot Lucia sen förra året, då hon bara hade pepparkakspyjamas på sig. Hon ville ju ha Lucia nattlinne som alla andra tjejerna så det e klart världens bästa mormor skickar ner det o ett ljus. Oh, så stolt hon var när de kom ingående. Sen låtsades hon kunna orden i sångerna! Så supersött!Min lilla tärna! Söt som socker!


Sen har jag ju börjat jobba lite extra på senaste tiden oxå. I en underklädesbutik som en vän öppnat upp. Bara något att göra ifrån hemmet. Känns skönt o komma hemifrån utan ungar ett tag på lördagarna. O så kommer man hem o mannen har lagat middagen. Jepp, kan tänka mig detta på heltid! :)
Butiken jag jobbar i:
http://www.bravista.co.nz/

Ha det gott där hemma i vackra hösten!
Krama!


kindy e toppen!Nu har emilia gått två dagar på kindy(lekis) och hon verkligen älskar det! Precis som väntat! :) jag tyckte det var lite jobbigt att lämna henne där med massa främlingar, men det gick över till nästa dag. O igår fick jag till och med bilen tvättad innuti medan hon var där och Lisen sov! Kanon tänkte jag. Tvättade till och med tyget på deras bilbarnstolar (jo jag vet, men det var en solig dag o jag fick lite vårstädningskänsla ;)) 
Sen drog vi och hämtade Emilia och vips var bilstolarna smutsiga igen. :) Ge aldrig era barn avocado macka i bilen när ni precis tvättat... nä, ingen bra ide! My bad!
Men idag vaknade vi upp till ännu en strålande dag med vårkänslor, så nu ska vi ta oss en långpromenad. O kanske köpa oss en glass i Glen Eden town :)
 

Fixade en kebabpizzaDen blev SUPER god faktiskt! Ska definitivt göras igen! Jättenöjd!

Idag var jag o simmade med båda ungarna! WOW supermum! Nädå, Emilia hade simlektion för första gången utan mig i vattnet. Och så tog jag Lisen på hennes simlektion i andra delen av bassängen. Funkade bra faktiskt. Jag tog med mig vagnen in så jag kunde spänna fast Lisen då jag bytte på Emilia annars hade hon sprungit o trillat i vattnet kan jag lova. Busunge e mellannamnet på henne! Emilia var så duktig o gjorde allt hon blev tillsagd utan att protestera! O Lisen hade askul o vinkade o skrattade mest hela tiden. Superstolt morsa var jag när vi gick därifrån! Kanoners!

Imorgon är en STOR dag i mammas liv! Lilla söta Emilia ska börja på kindy eller lekis kanske det heter hemma. 12.15-2.45 tis, ons o torsdag. Såååå spännade för henne. Hon kommer älska det! Det e jag som e lite löjlig...kommer sakna henne... o Lisen kommer nog oxå sakna storsyster. Men men det e en dag som måste kommas o jag tror vi alla kommer må bra av det oxå. Jag kommer kunna pusta ut när Lisen sover middag. kanske få lite gjort här hemma.... får se.

Men innan kindy ska vi till läkarn o ge Lisen hennes 15månaders vaccin. Mot mässling bla. O det e bra det då det härjar runt i Auckland just nu. Jättemånga barn e sjuka. Så snabbt i med vaccin så vi slipper det!

Sovadags.
Natt!


Min solståle börjar bli storMin busunge...

RSS 2.0